Suomen toiseksi viihtyisin kenttä

Kuortane Golfin 9-reikäinen kenttä on valmistunut heinäkuussa 2002. Perinnemaisemaan rakennetut väylät näyttävät helpoilta, mutta oikein sijoitetut esteet ja toisinaan pitkät karheikot tekevät siitä yllättävän haastavan. Väylät ovat hyvin rajattuja, vaikka varsinaista metsää kentällä ei juurikaan ole.

Erikoisuutena voidaan mainita tiiauspaikat, joita on neljällä väylällä kaksin kappalein. Näin toisella kierroksella nämä väylät ja mailan valinnat tulevat täysin erilaisiksi. Kentän suunnittelija on Lassi-Pekka Tilander.

Yhteystiedot:

Kenttämestari Jaakko Suominen

jaakko.suominen@kuortanegolf.fi

Tutustu Kuortane Golfin kenttään

Väylä 1 / 10

Mukava ja helpohko par-4 avausväylä, jossa suurimpana uhkana avauslyönnin kannalta on oikealla puolella oleva out. Griinin kyljessä on kaksi bunkkeria, jotka eivät ole juurikaan tiellä, mikäli saat avauslyönnin väylän oikeaan reunaan.

Par: 4

Pituus: 267m / 234m

hcp: 18 / 16

Väylä 2 / 11

Lyhyt par-3, jossa varsin haastava griini lyhyeksi leikaatuna. Griini viertää yllättävän paljon vasemmalle vaikkei se tiiltä siltä näytäkään. Väylällä kaksi eri lyöntipaikkaa eli toinen kierros pelataan takatiiltä.

Par: 3

Pituus: 94m / 71m, 113m / 94

hcp: 18 / 17

Väylä 3 / 12

Par-4, jossa avauslyönnille on tilaa vaikka millä mitalla. Optimaalinen paikka avaukselle on kuitenkin väyläbunkkerin vasemmalla puolella väylällä, josta griiniä on paras lähestyä useiden griinibunkkereiden takia.

Väylän oikeaa reunaa sivuaa koko matkan tukeva raffi.

Par: 4

Pituus: 333m / 297m

hcp: 7 / 6

Väylä 4 / 13

Haasteellinen par-4, jossa on riittää tekemistä jokaiselle lyönnille. Väylän keskivaiheen oikealla puolella on lampi, joka vetää yllättävästi palloja puoleensa.
Tästä syystä onkin tärkeää saada avaus pidettyä väylän vasemmalla puolella.

Griinin edessä ja takana on bunkkerit sekä bunkkerin takana on vielä puro, joka kannattaa ottaa huomioon griiniä lähestyttäessä.

Par: 4

Pituus: 325m / 258m

hcp: 8 / 9

Väylä 5 / 14

Kentän toinen par-3, joka on edeltäjäänsä reilusti pidempi. Puro virtaa poikittain keskeltä väylää, jonka ylityksen jälkeen griinille on helppo osua. Griini on varsin tasainen ja leveä.

Par: 3

Pituus: 138m / 102m, 153m / 138m

hcp: 15 / 11

Väylä 6 / 15

Lyhyt par-4, joka on usein vaikeampi kuin miltä vaikkapa tielle näyttää. Pallo kannatta pitää väylällä, koska väylän vasemmalla puolella oleva lampi ja oikealla puolella oleva raffi tuo nopeasti ylimääräisiä lyöntejä korttiin.

Griini kahdessa tasossa. Ei griinibunkkereita.

Par: 4

Pituus: 285m / 234m/strong>

hcp: 13 / 12

Väylä 7 / 16

Kentän ainoa par-5, jossa pitkälyöntisten avauslyöntiä saattaa haitata väylää poikittain virtaava puro. Väylän vasenta puolta sivuaa koko matka out, joka on niiden syytä huomioida, jotka haluavat oikaista griinille jopa toisella lyönnillä.

Griini on kahdessa tasossa ja sen oikealla puolella on iso bunkkeri.

Par: 5

Pituus: 493m / 437m/strong>

hcp: 4 / 3

Väylä 8 / 17

Par-4, jossa toinen kierros pelataan takatiiltä. Avauslyönnissä kannatta huomioida lampi väylän vasemmassa reunassa.

Griinin oikealla puolella on kaksi varsin syvää bunkkeria.

Par: 4

Pituus: 304m / 255m, 346m / 304m

hcp: 10 / 5

Väylä 9 / 18

Kentän haastavin väylä sekä 9 että 18 tiiltä pelattuna. On syytä pyrkiä pitämään pallo väylällä, sillä väylän oikeassa reunassa on oja sekä sen takana out. Väylän vasenta reunaa reunustaa myös out.

Griinin edessä on pieni lampi sekä pari bunkkeria.

Par: 4

Pituus: 343m / 310m, 316m / 316m

hcp: 2 / 1

Tervetuloa kisaamaan Kuortaneelle

Kuortane Golfin kentällä järjestetään noin 10 avointa kilpailua vuosittain. Lisäksi kentällämme pelataan monet seuraottelut ja yrityskilpailut kauden aikana.

Tarkoituksemme ei ole täyttää kaikkia viikonloppuja kilpailuilla, jotta pelaamiselle jäisi paljon aikaa. Kilpaileminen on kuitenkin iso osa lajin viehätystä, ja tuokin mukavaa vaihtelua harrastamiseen. Kilpailuihin voivat osallistua kaikki Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenet, ja useimmiten niistä löytyy sarjoja eri tasoisille pelaajille.

Huom! Jotta olet oikeutettu kilpailuissa palkinnoille, tulee sinulla olla voimassa oleva EGA tasoitus.

Tervetuloa kisaamaan Kuortaneelle!

 • KuGo Oy:n osakkaat ja KuGo:n pelioikeuden vuokranneet 17e
 • Yrityspelilippu + kilpailumaksu 17e
 • Juniorit (21v ja nuoremmat) 15e
 • Jäsenet ilman pelioikeutta 37e
 • Vieraspelaajat 37e
 • KuGo Oy:n osakkaat ja KuGo:n pelioikeuden vuokranneet 17e
 • Juniorit (21v ja nuoremmat) 15e
 • Vieraspelaajat 37e

Osallistu laadukkaaseen opetukseen

Tervetuloa lämpimästi kursseillemme olit sitten aloittelija tai jo kokeneempi golffari! Kuortane Golf tarjoaa laadukasta opetusta räätälöidysti kotikentällään. Valikoimaan kuuluu:

 • Yksityistunnit
 • Henkilökohtainen green card -kurssi
 • Green card-kurssit
 • Green card-kurssit ryhmille
 • Räätälöidyt opetuspaketit ja lajikokeilut henkilökohtaisesti tai ryhmille
 • Pelaamisen parantaminen kentällä
 • Golfopetusta lahjaksi

Hinnat tunneille:

 • 30 min / 30 €
 • 60 min / 50 €
 • 3 x 60 min / 140 €

Pakettihinnat ja räätälöidyt kurssit sovitellaan kurssin tavoitteen ja keston mukaan. Opetus sisältää rangepallot ja tarvittaessa mailat.

Yhteystiedot:

Pasi Puttonen:

040 585 0505

putsi.puttonen@gmail.com

Golfkursseillamme käytetään aikaa lajin, lyöntitekniikoiden ja pelaamisen oppimiseen – ei pelkästään green cardin suorittamiseen. Käymme läpi golfin perusteita, kuten peruslyöntiharjoitteet, säännöt, käyttäytyminen ja pelaaminen.

Kurssien tavoitteena on, että kurssilainen pääsee golfharrastuksen alkuun! Olet kykenevä nauttimaan pelaamisesta kentällä turvallisesti ja kentän rytmissä edeten.

Kaudella 2020 on uutuutena kaksiosainen golfkurssi

Tarkoituksena on, että kurssille osallistuva voi omien tarpeiden ja toiveiden mukaan valita golfkurssin sisällön. Golflyöntejä jo harjoitelleet ja pelaamista kokeilleet voivat valita oppimispaketti 1:n green cardin suorittamiseksi.

Lisäharjoittelua ja -oppia golflyönteihin haluava tai green cardin jo omaava, voi osallistua taitoharjoitteluun eli valita oppimispaketti 2:n.

Aloittelevalle, kertaajalle, tauolta palaavalle tai muinoin green cardin suorittaneille on paras vaihtoehto valita molemmat paketit.