Ajankohtaista

07.05.2014
Muutama sananen menneestä keväästä

kuva3.JPGKenttä on nyt vapun alla ollut auki jo reilut kuukauden päivät, mikä on ollut varsin poikkeuksellista, joten ajattelin kirjoittaa muutamia omia ajatuksiani sekä klubilla kuultuja palautteita Kuortane Golfin jäseniltä kuin myös vieraspelaajiltakin. Lukekaahan teksti läpi ajatuksella, sillä siitä löytyy varmasti jokaiselle jotain.

Avasimme kentän jo maaliskuun alussa muutamiksi päiviksi kerrallaan, jolloin innokkaimmat pelaajat pääsivät pelaamaan kesägriineille pakkaspäivien välille. Porukkaa oli välillä runsaastikin jonottamassa vuoroaan kentälle. Ilmoittautuminenhan tapahtui vielä maaliskuulla suoraan klubilta ja kentälle pääsi ilmoittautumisjärjestyksessä. Saimme jonkin verran palautetta siitä, että osa ryhmistä joutui jonottamaan ensin etuysin peliaikaa jonkin verran ja uudelleen takaysin peliaikaa, jolloin 18 reiän pelaaminen saattoi kestää viisikin tuntia. Syy miksi emme avanneet NexGolfia vielä tuossa vaiheessa on se, että säät saattoivat vaihdella rajustikin päivästä toiseen, välillä oli rajummat yöpakkaset kun taas välillä ne hellittivät ja kenttä oli taas pelattavassa kunnossa. NexGolfin avaaminen tuossa vaiheessa olisi tuonut ongelmatilanteita siinä mielessä, että pelaajat olisivat voineet varata aikoja NexGolfista seuraaville päiville ja pakkaspäivien sattuessa olisimme joutuneet soitella jokaisen varauksen läpi (myös vieraspelaajat) ja kertoa, että kenttä on suljettu pakkasen tms. vuoksi ja peliaikanne joudutaan perumaan. Kuten varmasti ymmärrätte tuosta olisi koitunut melkoisesti työtä ja välttämättä osaa pelaajista emme edes olisi saaneet ”langan päähän”..

NexGolfin avasimme siis huhtikuun alussa ja siitä alkaen kentällä on kierretty hieman vajaat 1800 kierrosta. Tuohon lukuun kun lisätään kierrokset ennen NexGolfin avaamista niin arviomme mukaan kierroksia on tullut jo noin 2500. Se on hieno määrä jalkoja kun vappu on vasta ovella :D

Yksi huomionarvoinen asia koskee niin osakkeen omistajia kuin pelioikeuden vuokranneitakin pelaajia. Toisin sanoen niitä pelaajia, jotka voivat peliajan varaamisen lisäksi kuitata itsensä kentälle suoraan NexGolfin kautta, käymättä klubilla lainkaan. Golfetikettiin kuuluu, että pelaaja käy aina ilmoittautumassa klubilla ennen kierrosta, vaikkakin hän pystyy laittamaan itsensä ”vihreäksi” suoraan netistä omatoimisesti. ”No minkä ihmeen takia?” No sen takia, että caddiemaster on saattanut järjestellä ryhmiä jollain tapaa uusiksi. Esimerkiksi siten, että ryhmään on liittynyt yksittäinen vieraspelaaja, joka nimenomaan haluaa pelata ryhmässä eikä yksin. On siis tärkeää käydä klubilla ennen lähtöä, jolloin caddiemaster kertoo onko ryhmään tullut uusia pelaajia ja onko lähdöt aikataulussa.

Pääsiäisen aika oli melkoista hulinaa. Kenttä oli käytännössä täynnä aamu kymmenestä ilta viiteen niin, että ryhmät olivat pääasiassa neljän hengen ryhmiä. Tuo aika kertoi meille (henkilökunnalle), että varausväli etu -ja takaysin välille (2h 10 min) on sopiva, vaikka kenttä on ihan täynnä. Kenttä rullasi hienosti ja jokaiselle ryhmälle jäi aikaa klubilla hengähtämiseen ja ottamaan kupposen kahvia tai jotain muuta piristettä ennen takaysille lähtemistä. On siis tärkeää muutamastakin syystä, että pelaajat pitävät myös peliajasta kiinni eivätkä lähde etuajassa kentälle vaikka tilaa olisikin.

  1. Caddiemaster on voinut laittaa ryhmään muita pelaajia, mutta ryhmä johon uusien pelaajien piti liittyä on jo lähtenyt kentälle ”1-väylän ollessa vapaa”
  2. Kentän ollessa täynnä 10 minuuttia on sopiva aika, jolloin voi lähteä suorittamaan avausta, tällöin kenttä ei ”puuroudu” heti 2-väylän alkuun (lyhyt par-3)
  3. Kentän ollessa täynnä odottelu klubilla ennen 10-teelle lähtöä ei ole niin pitkä

kuva2.JPGMikäli kentällä on tilaa aiemmin kuin peliaika 2 h 10 min ensimmäisestä lähtöajasta niin caddiemaster pyrkii etsimään aiemman lähdön ryhmälle 9 reiän jälkeen, jos ryhmä näin haluaa.

Kentän kunto on ollut hyvä ottaen huomioon kierrosmäärät kentällä sekä tietysti kentän varhaisen avaamisen ajankohdan. Itse henkilökohtaisesti vihaan kaikkia valkoisia A4-kokoisia huomautuslappuja kentällä ja sen lähiympäristössä, jonka vuoksi toivon, että kaikki lukisivat seuraavat etikettiasiat huolellisesti ja tallentaisivat ne mieleensä.

  • Korjaa väyliltä ja raffeista lyöntijälkesi, voit myös huomauttaa pelikaveriasi tekemään samoin
  • Haravoi bunkkerista jälkesi lyöntisi jälkeen niin, että sinne on seuraavan pelaajan ”mukava” tulla suorittamaan oma lyönti (jos se mitenkään on mahdollista :))
  • Laita bunkkerissa harava kokonaan bunkkeriin niin, että kumpikaan pää haravasta eikä varresta ole nurmialueella (tämä helpottaa kenttähenkilökunnan nurmenleikkuuta)
  • Korjaa jokaisella griinillä oman pallon alastulojäljen lisäksi yksi muu pallon aiheuttama reikä
  • Huomioi kentällä olevat muut pelaajat sekä henkilökunta niin ettei vaaratilanteita pääse syntymään

Erinomaista kevään ja kesän jatkoa toivotellen,

Matias Lampinen
Toiminnanjohtaja
Kuortane Golf


Takaisin uutisiin

op kpmg OmaSp_logotype_rgb_Saastopankki_sana_harmaa bstr olympic-training-center black logo 
siiman harjupatana  Birdieman-logo K-Rauta_web kuortane Piha-Tuuri
    ekonomitoimisto_www_logo  Ruukki-Logo