Ajankohtaista

22.08.2012
Seuran mestaruudet ratkaistiin 18.-19.8.

Lyöntipelimestaruuskisat pelattiin 18.-19.8. viikonloppuna kerta kaikkiaan upeissa olosuhteissa. Kenttämestarimme Jaakko Suominen sekä muu kenttähenkilökunta Pekka Hallilla ja Samuli Lampinen olivat virittäneet kentän ehkä hienoimpaan kuntoon koko kentän historiassa, josta kiitosta jaettiin vuolaasti kaikkien osallistujien suusta. Kaiken lisäksi sää oli erittäin hyvä koko viikonlopun ajan.

Sitten itse peliin..

NAISET

Naisten sarja pelattiin kaksi päiväisenä kisana. Molempina päivinä naiset pelasivat 18 reikää. Ensimmäisen päivän jälkeen kilpailua johti Arja Katajisto (97) yhden lyönnin erolla Tintti Lehtiseen (98). Kolmas sija ensimmäisen päivään oli jaettuna Marjo Lähteenmaan ja Laila Ryynäsen kesken tuloksella 106 lyöntiä.

Toisena päivänä Tintti ei pystynyt haastamaan varmaakin varmempaa peliä pelannutta Arjaa ja näin ollen Arja voitti naisten mestaruuden yhteistuloksella 97+90=187 lyöntiä. Tintti pelasi yhteistuloksen 203 lyöntiä ja otti siis toisen sijan mestaruuskisoissa. Kolmannesta sijasta käytiin kuitenkin hieman tiukempi vääntö, kun Outi Pyykkö osallistui kisaan himmeimmästä mitalista toisena päivänä. Outi jäi nipin napin mitaleitta pelaten silti hienosti yhteistuloksen 107+108=215. Marjo sai pidettyä siis ensimmäisen päivän etumatkan itsellään ja kävi pokkaamassa podiumilla pytyn kolmannesta sijasta (106+107=213).

SENIORIT

Seniorisarja pelattiin naisten tapaan kahtena päivänä (la 18+ su 18 reikää). Lauantain jälkeen kärki oli tiukka ja tasainen. Keijo Pirhonen (83) oli ensimmäisenä Raimo Maijalan (84) ja Jarmo Hietakankaan (84) hengittäessä niskaan lyönnin perässä Keijoon. Toinen päivä ei ollut Raimolle niin suotuisa kuin ensimmäinen, joten hän ei päässyt haastamaan kärkikaksikkoa (Pirhonen / Hietakangas) toisen päivän tuloksella 95 lyöntiä. Raimo siitä huolimatta pokkasi komeasti kolmannen sijan yhteistuloksella 179 lyöntiä.

Keijon ja Jarmon kisa oli sitäkin tiukempi. Jarmo pelasi toisen päivän lyöntiä paremmin kuin Keijo ja näin ollen oli selviö, että herrasmiehet lähtevät jatkamaan kisaa jatko rei’ille. Kilpailun johto päätti, että jatkoreiät pelataan väylältä 1 eteenpäin kunnes voittaja on selvillä. Ensimmäisen väylä tasattiin täpärästi, mutta 2-väylä oli tällä kertaa suotuisampi Keijolle, joka pokkasi ensimmäisen seniorimestaruutensa Kuortane Golfissa!

MIEHET

Miesten sarja pelattiin siten, että lauantaina oli edessä 36 reikää ja sunnuntaina 18 reikää golfin riemua..

Ensimmäinen kierroksen (18 r) jälkeen kärki oli odotetusti tasainen. Ensimmäisenä oli Matias Lampinen (75), toisena Juha Virtanen (77) ja kolmantena Ilkka Tulasalo (78). Lauantain toinen kierros muutti kärkipään järjestystä melkoisesti, kun viikonlopun parhaasta kierroksesta vastasi Ville Vuorenlehto (70) ja siirtyi kisan kärkeen yhteistuloksella 80+70=150. Matias pelasi toisen kierroksen 78 lyönnillä ja oli ennen sunnuntaita toisena tuloksella 75+78=153. Kolmantena ensimmäisen päivän jälkeen oli koko viikonlopun hyvin tasaisesti pelannut Juha Virtanen tuloksella 77+77=154.

Kolmas ja viimeinen kierros lähti kutkuttavista asetelmista, kun Ville johti 3 lyönnin erolla Matiasta ja neljän lyönnin erolla Juhaa. Tästä kärkikolmikosta mestaruutta ei ollut vielä päässyt pokkaamaan Ville eikä Matias, Juhalla kun mestaruuksia oli jo takan päällä useampia. Niin tai näin.. tänä vuonna ei ollut ketään ”Vepun” haastajaksi vaan hän ”läpsytteli” upeasti koko kentän viimeisenäkin päivänä par’in tuntumaan 71 lyönnillä. Toisesta sijasta käytiinkin tiukka vääntö, jonka kuitenkin itselleen korjasi Juha Virtanen yhden lyönnin erolla Matiakseen ("Onneksi ei tarvinnut painia!", tokaisi siihen Matias). Juhan yhteistulos oli siis 77+77+75=229, kun Matiaksen sarjaksi tuli 75+78+77=230.

REIKÄPELI 2012

Samaisena viikonloppuna palkittiin myös kesän mittaan ratkotutreikäpelimestarit asiaankuuluvin pytyin. Naisten sarjan voitti tiukassa finaalissa Eeva Yli-Opas. Eevan kanssa finaalissa Tintti Lehtinen ottaen siis hopeaa.Kirjoittaja ei ole kuullut "mehutuksia" näiden naisten välisestä kisasta, joten tarkempaa analyysia kisasta on näin vaikeaa keksiä.

Miesten sarjan finaali ratkaistiin reikäpelitaulukon kärkeen sijoitettujen Ville Vuorenlehdon ja Matias Lampisen välillä. Vepun ja Matiaksen kisa oli äärimmäisen tiukka ihan loppuun asti. 18-väylää avattaessa tilanne oli all square. Kisa ratkesi siis vasta 18 reiän greenillä, kun Matias missasi par-chipin forelta ja Vepu nakutti "vajaaparimetrisen" birdien kippoon. Peli näiden työkavereiden kesken oli hienoa alusta loppuun; siitä kertonee pelin bruttotuloksetkin, Vepu: 70 ja Matias 72.


Takaisin uutisiin

op kpmg OmaSp_logotype_rgb_Saastopankki_sana_harmaa bstr olympic-training-center black logo 
siiman harjupatana  Birdieman-logo K-Rauta_web kuortane Piha-Tuuri
    ekonomitoimisto_www_logo  Ruukki-Logo